Ebben az esetben a tulajdonos azzal hívott fel, hogy a Kazánon se kép se hang.
Előzmények a kazánból naponta elmegy a víz, de nincs nyoma. Már szerelő látta többször de semmit nem talált és rendszeresen áramszünetet csinál a kazán.

A helyszínre kiérve azt tapasztaltam elsőként, hogy valóban nincs víz a kazánban. Első ránézésre minden száraz, de a kazán alá benézve a szűk helyre vízkő van a padlón. Megbontás után kiderült, hogy a kazánban biztosíték helyett réz drót van beletekerve. Panel tönkrement így végleg???? Hát szerencsére nem. A konnektorban sincs áram. Biztosíték felkapcsolás után a villany visszajött. Kazánból rézdrót kibelezve, megfelelő biztosítékra cserélve.

Jöhet a zárlat keresése. Nem is kell sokat keresni olyan hely ahol van villany és víz kb. 2 lehet ami gondot tud okozni.
1 Szivattyú. Na ezzel minden rendben.
2 Váltószelep. Na ez már nincs szép bőrben. tiszta vízkő és a motorból vizet lehet kirázni. :( Sajnos csere.
Az elektromos csatlakozóban is áll a víz ami teljesen szétment. Külön nem cserélhető erősáramú vezeték köteg egyben van :( Sajnos csere.
Na viszont a víznek jönni kell valahonnan, nem is máshonnan mint a váltószelep belsejéből. :( Sajnos ez is csere

Alkatrészek cserélve jöhet a próba, na de mielőtt feltölteném, belenézek. A kazán szép tiszta. Tágulási tartály ellenőrzés hiszen nem tudom mikor nézték meg, nincs rendes előélete a kazánnak. Igen le van eresztve, gyors pumpálás és jó is. Jöhet a feltöltés és a próba. A próba sikeres. Nincs zárlat, nincs csöpögés, tökéletes a működés.

Ha a szerelő rendesen átnézte volna a kazánt akkor egy váltószelep betétet kellett volna cserélni csak.
Nem kellett volna motort cserélni, kábelköteget cserélni és legfőképp a biztosíték helyére rézvezetéket tenni amivel egy közel 80,000Ft -os panelt kockáztatni.